Kindermassage

Kindermassage ondersteunt de ontwikkeling van het kind, versterkt het basisvertrouwen en het gevoel van geborgenheid. Naarmate kinderen opgroeien ervaren ze steeds meer druk en stress door hoge prestatieverwachtingen, lange schooltijden, een te volle naschoolse agenda. Ze raken overprikkeld door smartphone, computer en televisie. Dit kan zich uiten in huilerigheid, slaap- en concentratieproblemen, driftbuien, lusteloosheid. Het kan in het hoofd van een kind een flinke warboel zijn. 

Massage zorgt voor een gevoel van ontspannen zijn, wat uiteindelijk het gedrag, de concentratie en schoolprestaties ten goede komt.
Voor hoog sensitieve kinderen is deze massage extra effectief daar zij veel meer waarnemen en zo sneller tot uitputting/overprikkeling raken.

Waarom kindermassage?

♡ om stress, angst en spanning te verminderen
♡ leert beter om te gaan met spanning
♡ om concentratie en focus te verbeteren
♡ vermindert piekeren en zorgt voor een beter humeur
♡ om het lichaamsbesef te vergroten
♡ betere slaap
♡ verhoogt zelfvertrouwen en vermindert faalangst
♡ om lichaam en geest in balans te brengen
♡ om grenzen eigen lichaam aan te geven
♡ verbetert bloedsomloop, spijsvertering en het immuunsysteem
♡ verlaagt agressief en onrustig gedrag

Wat mag je verwachten?

Deze massage is er voor kinderen vanaf 6 jaar tot 18 jaar. De kindermassage wordt gegeven met een basisolie, en indien gewenst een etherische olie naar keuze van het kind. Zo kan de massage worden afgestemd op zijn/haar behoefte. We starten de massage met een voetenbadje. Tijdens het voetenbadje krijgt het kind een heerlijke handmassage. Zo leert het kind al kennis te maken met mij.

Hierna volgt de kindermassage op de massagetafel:
♡ Hoofdmassage: zorgt voor het loskomen van hun denken met een complete rust tot gevolg.
♡ Buikmassage: helpt kinderen om negatieve emoties die buikpijn veroorzaken weg te nemen.
♡ Rugmassage: helpt tot diepere ontspanning te komen.
♡ Voetmassage: helpt de energie doorheen het lichaam te stromen en geeft zo meer zelfzekerheid aan het kind.

Is jouw kind jonger dan 6 jaar ook dan is het zeker ook een goed idee om te kiezen voor een kindermassage. We maken eerst rustig kennis, zodat iedereen zich comfortabel voelt.
Bij jonge kinderen gaan we eerst aan de slag met de kriebelbox, waarbij jouw kind allerlei materiaal zelf op een speels manier ervaart op zijn/haar lichaam, daarna doen we enkele selfcare massageoefeningen en sluiten we af met enkele typische massagegrepen uit de Happy Kids Massage techniek op de rug (al of niet in combinatie met een liedje/gedichtje.) Bij kinderen jonger dan 6 jaar doen we de massage op de kledij.


Als ouder is het zeker een meerwaarde om bij de kindermassage aanwezig te blijven. Zo kun je thuis zelf aan de slag met enkele ontspannende greepjes uit de kindermassage.

Prijs?

45 euro – 45 minuten

Hoe kun je boeken?

De kindermassage kun je boeken door contact op te nemen via onderstaande knop en daarbij jouw voorkeursmomenten door te geven. Ik neem dan zo spoedig mogelijk terug contact op met je.

Maak een afspraak