Kinder- en jongerentherapie

In je jonge leven wordt de basis gelegd voor het leren omgaan met jezelf en anderen. Kinderen en jongeren kunnen door diverse omstandigheden uitgedaagd worden in het leren omgaan met moeilijkere emoties. Wanneer een kind of jongere zich niet goed in zijn vel voelt, kan dit op allerlei manieren worden geuit. Ook ontwikkelingsproblemen kunnen ervoor zorgen dat kinderen zich niet goed voelen of dat het gezinsleven verstoord geraakt.

Bij kinderen en jongeren wordt er gewerkt met verschillende therapievormen. Omdat elk kind uniek is, zal de therapievorm ook aangepast worden aan wat het best aansluit bij het kind. Dit via gesprek en observatiemomenten, diverse spelvormen, creatieve werkvormen (tekenen, knutselen, werken met klei, muziek, schilderen,..

Uniek aan onze praktijk is dat we graag samenwerken met onze pluizige huisdieren: cavia’s en konijntjes, pony’s en mini-paardjes, onze huisduif en onze allerliefste snuffelhond Sloeber. Op deze manier kunnen kinderen en jongeren hun diepere gevoelens en gedachten weergeven.

Maak een afspraak